إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

الجمعة، 25 مايو 2012

فطيرة السبانخ بالسجق والبصل او اللحمة او الدجاج

المقادير


للعجينة

2 معلقة صغيرة خميرة3 معالق مائدة ماء دافىرشة سكر3 3/4 كوب دقيق2 معلقة مائدة سكر1 معلقة صغيرة ملح1/4 ظرف بيكينج باودر50 جرام زبدة مقطعة مكعبات صغيرة2 1/4 معلقة مائدة حليب بارد2 بيضة
3 معالق كريمة حامضة(او كريمة عليها عصرة ليمون)او زبادى
2 معلقة صغيرة عصير ليمون

الحشوة

1/2 كيلو سبانخ مجمدة مصفاة من الماء

بصلة كبيرة مقطعة

او 8 اصابع سجق

ملح و فلفل و سماق و عصير ليمونة كبيرة

زيت للتسوية للدهان بيضة مخفوقة مع معلقة ماء و زبدة


 التطبيق

يخلط الماء الدافىء مع الخميرة و السكر لمدة 10 دقائق حتى تتفاعلتخط مكونات العجينة


كلها و تطوى و تفرد جيدا و تترك لتخمر فى طبق غوبط مدهونة و مغطاة لمدة ساعة


على الأقل او لغاية ماتضاعف حجما

الحشوة

يقلى البصل و السبانخ و السوسيس او السجق مع اضافة الملح و الفلفلو السماق لغاية


مايدبل المزيجثم تترك لتبرد قبل فردها على العجينةو يضاف عصير الليمون قبل ان تفرد


على العجينةاقسمى العجينة قسمينو افردى جزء و اعملى له حوافافردى عليه


الحشوةشكلى الجزء التانى من العجينة على شكل عصيان كما فى الصورة و اعملى بيهم


شكل الشبكة فوق الحشوةو اتنى فوقهم الحوافادهنى الفطيرة بالبيض و سيبيها تخمر 30


دقيقة فى مكان دافى و دخليها الفرن المسخن مسبقامن 30 الى 40 دقيقةملحوظة: ممكن


اضافة اللحم المفروم كتغيير عن السجق و السوسيس

ممكن اضافة الجبنة الريكوتا بدلا من اللحوم

ممكن اضافة دجاج صدور ومتبل بالبهارات ومفروم زى اللحمة المعصجة



0 commentaires:

إرسال تعليق

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India